Többet mutathatnak be

Kína rácuppant az amerikai filmekre?

Kína megemelné az országban bemutatható amerikai filmek kvótáját. A hollywoodi stúdiók remélik, a több mozifilm segít a kalózkodás csökkentésében.

2012.02.22 14:19ma.hu

A CNET beszámolója szerint a kínai és amerikai felek megállapodása értelmében a kínai kormány 50 százalékkal emeli a bemutatható amerikai filmek kvótáját, amellyel az amerikai stúdiók jegypénztári részesedése 13-ról 25 százalékra emelkedik – írta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevele.

Az Amerika Mozgókép Szövetség (MPAA) az ázsiai ország kiugróan magas kalózkodási rátája miatt hosszabb ideje kritizálja Kínát, és kéri, az ország kormánya lépjen fel erőteljesebben a folyamatos szerzői jogsértések ellen. A jogvédők szerint a magas kalózkodási mutatók egyik oka, hogy a kínai fogyasztóknak, az országban bemutatható nyugati filmek számának korlátozása okán, nincs teljes körű legális hozzáférése a filmes tartalmakhoz, így csak kalózformátumban tudják beszerezni a megnézni kívánt produkciókat.

Az MPAA reméli, hogy a kvóta emelése, és így a több film mozis vetítése segít valamelyest csökkenteni a kalózkodást azáltal, hogy a kínai mozirajongóknak legális alternatívát teremt a kalózkodással szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.