Nyolc személyt letartóztattak

Hatezer-milliárd dollár értékű hamis kincstárjegyet foglaltak le Svájcban

Hatezer-milliárd dollár értékű hamis amerikai kincstárjegyet foglaltak le a svájci hatóságok, és nyolc személyt csalás vádjával letartóztattak.

2012.02.17 18:59MTI

Az amerikai államadósság egyharmadát kitevő hamis papírt januárban foglalták le. Az akciót a dél-olaszországi Potenza város ügyészségének kezdeményezésére hajtották végre. A kibocsátási dátumként az 1934-es évszámot viselő értékpapírok 2007-ben Hongkongból érkeztek Zürichbe, egy svájci céghez. A hamisítók egy meg nem nevezett fejlődő országnak kívánták továbbadni őket közvetlenül, vagy közvetítők segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.