Kellemes előétel a szőlő leveléből

Hamis egy szőlőlevél...!

A neve érdekes - hamis töltött szőlőlevél -, de vajon milyen az íze? Ideális előétel lehet, és még a kíváncsiságot is felcsigázza...

2012.02.14 06:29ma.hu

Akár egy romantikus vacsorához is jöhet - előételként és hűtve érdemes fogyasztani. A Hamis töltött szőlőlevél könnyed és finom.

Hozzávalók:

- friss szőlőlevelek vagy káposztalevelek
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve

A töltelékhez:

- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg rizs
- 5 dkg ribizli (de mazsolával is készíthető)
- 5 dkg fenyőmag
- 1 evőkanál aprított friss petrezselyem
- csipetnyi fahéj, só, bors
- 1 evőkanál paradicsompüré

A hagymát apróra vágjuk és addig sütjük az olívaolajban, míg átlátszóvá válik. A rizst jól megmossuk és megszárítjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd állandó keverés közben együtt sütjük őket még néhány percig.

Annyi vizet öntünk rá, hogy a rizst elfedje, és hozzáadjuk a paradicsompüré kivételével a töltelékhez valókat. Addig kell főzni, míg a lé elfő és a rizs száraz lesz. Ekkor kerül rá a paradicsompüré.

Megmossuk a leveleket, és kivágjuk belőle a központi eret. Egy-egy kávéskanál tölteléket helyezünk a levelek közepébe, kis csomagokká hajtogatva egymás mellett elhelyezzük őket egy fazék alján.

Minden sor közé helyezzünk még szőlőleveleket. Mikor ezzel elkészültünk, egy felfordított tálkával lefedjük az egészet, vizet és citromlevet öntünk rá oly módon, hogy a víz a tálkáig érjen.

Fedő alatt lassú tűzön egy óráig főzzük, majd ugyanebben az edényben hagyjuk lehűlni. Öntsük le róla a vizet és helyezzük el egy tányéron. Hűtve tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.