Először láthatóak az Egyesült Államokon kívül

Spanyolországba utaznak Warhol portréi

Először hagyja el Andy Warhol Pittsburgh-ben őrzött portrégyűjteménye az Egyesült Államokat, a pop-art atyjának alkotásaiból a spanyolországi Zaragozában nyílik kiállítás január 19-én.

2012.01.10 18:46MTI

Az öt évtizedet felölelő tárlaton 99 festményt, grafikát, fotót és egyéb művet mutatnak be a ruszin származású, de amerikai születésű képzőművésztől.    A kiállított műveket az 1994-ben alapított pittsburgh-i Andy Warhol Múzeum adta kölcsön, és ez az első eset, hogy azokat az Egyesült Államokon kívül mutatják be.
   
A tárlat április közepéig lesz látható.
   
Andy Warhol (1928-1987) Pittsburgh-ben született, ruszin nemzetiségű szülei a magyarországi (ma Kelet-Szlovákia) Mezőlaborcból vándoroltak ki Amerikába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.