A legrangosabb francia kitüntetésben részesült

Megkapta a Becsületrendet Lenny Kravitz

A legrangosabb francia kitüntetésben részesült Lenny Kravitz amerikai énekes és dalszerző: megkapta a Becsületrendet.

2011.12.01 10:42MTI

A 47 éves zenésznek Frederic Mitterand francia kulturális miniszter adta át az érdemérmet szerdán Párizsban ünnepélyes keretek között méltatva, hogy Kravitz ledöntötte a korlátot a feketék és fehérek hangvilága között.
   
Kravitz szülei révén is "képviseli" a két szín "ötvözetét": fekete anya és fehér apa gyermekeként látta meg a napvilágot. A különböző rasszből származó szülői párra okán sokan tekintettek ellenségesen az 1960-as évek New Yorkjában. Kravitz legújabb lemeze ezzel a problémával foglalkozik, címe Black and White America - Fekete és fehér Amerika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.