Mennyi az e-könyv égési hőmérséklete?

Bradbury mégiscsak e-bookra megy

Ray Bradbury hosszadalmas huzavona után engedélyezte, hogy elektronikus kiadásban is megjelenjen Fahrenheit 451 című műve.

2011.11.30 13:52MTI

A 91 éves amerikai sci-fi szerző az e-könyvek ádáz ellensége. A 451 Fahrenheit (amely a papír égési hőmérséklete, a mű pedig tömeges könyvégetésről, -üldözésről szól) 1953-ban jelent meg puhafedelű kiadásban. Idővel bő 10 millió fogyott belőle, 33 nyelvre fordították le. Bradbury könyvjóslata részben bevált.

Az író csaknem 60 éve olyan jövőt vetett papírra, amelyben az emberiség egyre mohóbb étvágya az új médiaszenzációkra visszaveti az olvasást, a könyveket pedig a hatalom betiltja és elégetteti. (A jóslat első fele tűnik teljesülni.)

Az e-kiadást a Simon and Schuster nevű amerikai kiadó intézi, amely egyúttal bejelentette, hogy januárban új papírkiadásban is megjelenteti a művet. Bradbury annyira utálja az e-könyveket, hogy a szagukat sem állhatja.

"Olyan büdösek, mint a kipufogógáz" - dohogta egy alkalommal a sajtónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.