Meghipnotizálják őket

Nemzetközi babérokra tör az Intim Torna Illegál!

2012. januárjában a zenekar is képviseli Magyarországot Európa egyik legrangosabbnak és szakmailag legmeghatározóbbnak kikiáltott nemzetközi fesztiválján, a hollandiai Groningenben megrendezett Eurosonic-on.

2011.11.30 10:00ma.hu

Európa évente megrendezésre kerülő legnagyobb showcase fesztiváljára több ezer zenekarból választják ki azt a háromszázat, akik négy napon keresztül léphetnek fel a több mint háromezer szakember, újságíró, fesztiválszervező és nem utolsósorban harmincezer néző előtt. Az 1986 óta létező fesztivál, mely ma már a feltörekvő zenekarok és előadók szakmai megmérettetésének helyszíne, fennállása óta olyan neves, mára világhírű zenekaroknak adott bemutatkozási lehetőséget, mint a Franz Ferdinand, White Lies.

Idén, az Intim Torna Illegál mellett, mely január 13-án a rendezvény egyik legpatinásabb színpadán, a Stadsschouwburg Színházban ad majd koncertet, a fesztivál főbb előadói Chagall (NL), Bitches With Wolves (IR), Frederika Stahl (FR) lesznek.

Az Európai trendhez igazodva a Hipnotizőr király című korong legnépszerűbb számait az ITI angol nyelven szólaltja majd meg, de hűen képviselve rá oly összetéveszthetetlenül jellemző védjegyeit és egyedi hangzásvilágát a repertoár többségét, mint az Albérletem, a Vágjál lyukat a kádba, vagy a Kedvenc mindenem című szerzeményeket magyar nyelven fogja bemutatni a nemzetközi publikumnak.

A legnépszerűbb hazai fesztiválok kedvenc zenekarává avanzsált, a januárban kétéves évfordulóját ünneplő Intim Torna Illegál fiatal kora ellenére tehát egy kislemezt, egy nagylemezt, két videóklipet és egy Eurosonic meghívást tudhat magáénak.

A fiúknak azonban a fesztivált követően ismét maximális sebességre kell majd kapcsolniuk, hiszen a jelenleg országos turnén lévő ITI-t, az Eurosonic-ot követően az újévben már egy londoni bemutatkozási lehetőség várja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.