Nem hajt végre reformokat

Clinton: a szíriai rezsim helyzete napról napra tarthatatlanabb

Bassár al-Aszad szíriai elnök nem hajt végre reformokat, és kormányának helyzete napról napra tarthatatlanabbá válik - jelentette ki kedden Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

2011.06.01 09:44MTI

Az amerikai diplomácia vezetője, aki Hoszni Mubarak egyiptomi exelnök és Moammer al-Kadhafi líbiai vezető esetével ellentétben nem ment el addig, hogy Aszad távozását követelje, rámutatott, hogy egy 13 éves, deraai fiúnak, Hamza Ali al-Katibnak a szíriai hatóságok általi megcsonkítása és meggyilkolása arra utal, hogy a damaszkuszi kormányzat nem kíván saját népére hallgatni és helyzete napról napra tarthatatlanabbá válik.

Mint mondta, a szíriaiak egyre határozottabban fogják követelni a változást.

Hillary Clinton
szerint Aszad semmiféle komoly reformba nem fogott bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.