Szabadon bocsátják a politikai foglyokat

Szíria: általános amnesztiát hirdetett az államfő

Közkegyelmet kapnak a politikai foglyok Szíriában.

2011.05.31 19:03MTI

Bassár el-Aszad szíriai államfő kedden írta alá a rendeletet, amelynek értelmében az összes politikai fogoly visszanyeri szabadságát, ideértve a betiltott Muzulmán Testvériség tagjait - közölte az állami televízió és a Sana hírügynökség.
   
A kormányzó Baasz párt bejelentette, hogy létrehozzák a nemzeti párbeszéd bizottságát, amelyben minden társadalmi áramlat képviselői helyet kapnak. E bizottság feladata lesz az alkotmány módosításának előkészítése is.
   
Szíriában március közepén robbantak ki kormányellenes tüntetések, amelyeket még erő alkalmazásával sem sikerült elfojtaniuk a rendfenntartó erőknek és a hadseregnek. Emberjogi csoportok adatai szerint a tüntetők elleni kíméletlen erőszak eddig több mint 1100 ember életét követelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.