Már három hónapja folynak a tüntetések

Jemen: tömegoszlatás áldozatokkal

Kórházi források közölték: egy tüntető életét vesztette, és több tucatnyian megsebesültek hétfőn a jemeni Taizz városában, amikor a rendőrség megkísérelt szétoszlatni egy tiltakozó megmozdulást.

2011.05.09 08:50MTI

A rendőrség hétfő reggel éleslövedékekkel nyitott tüzet több száz tüntetőre, s könnyfakasztó gránátokat is bevetett ellenük a fővárostól, Szanaától mintegy 250 kilométerre délre fekvő településen. A kórházi információ szerint öt sebesültet golyótalálat ért, egyikük súlyos állapotban van.
    
Vasárnap két ember meghalt és négy megsebesült ugyanebben a városban egy pedagógustüntetésen. Az oktatási minisztérium helyi kirendeltsége előtt több ezer tanár tartott ülődemonstrációt, fizetésemelést és az év végi vizsgák elhalasztását követelve, mivel a hónapok óta tartó tüntetések miatt a tanítás rendje felborult.

A pedagógustüntetés résztvevői, akikhez csatlakozott több száz, hetek óta a város egyik központi terén sátrazó demonstráló, később sátrat vertek Taizz főútján, s ott töltötték az éjszakát.
   
Az arab országban három hónapja tartanak a tüntetések az országot több mint három évtizede vezető Ali Abdalláh Száleh elnök ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.