Többen meghaltak vagy megsebesültek

Jemen: százezres tüntetés a fővárosban

A jemeni biztonsági erők és a hadsereg alakulatai éles lőszerrel és könnygázzal próbáltak szétoszlatni egy hatalmas, százezres tüntetést szerdán az ország fővárosában, Szanaában.

2011.04.27 19:23MTI

Egészségügyi források szerint az akció nyomán legalább kilencen meghaltak, százan pedig megsebesültek, s ez utóbbiak közül tíznek súlyos az állapota.
   
A tüntetők amiatt tiltakoztak, hogy az Öböl menti Együttműködési Tanács béketerve alapján Ali Abdulah Száleh jemeni elnöknek ugyan távoznia kellene posztjáról, de mentesülne a felelősségre vonás alól. 
   
Jemenben január vége óta példátlan tömegtüntetéseken követelik az országát 32 éve irányító Száleh elnök azonnali távozását. S miközben a parlamenti ellenzék hajlandó a béketerv elfogadására, az utcákon tüntetők ragaszkodnának Száleh bíróság elé állításához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.