A cél a koordinált válságkezelés

Líbia: nemzetközi tanácskozás a válság megoldásáról

A líbiai válság rendezéséről kezdődött nemzetközi tanácskozás csütörtökön az egyiptomi fővárosban, az Arab Liga székhelyén.

2011.04.14 12:47MTI

A kairói konferencia részvevői között jelen van Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, valamint Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője. A tanácskozáson Amr Músza, az Arab Liga főtitkára   és Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára elnököl. A fórum munkájában szerepet vállal Ekmeleddin Ihsanoglu, az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) főtitkára, valamint Jean Ping, az Afrikai Unió bizottságának elnöke.
   
Ahmed Ben Helli, az Arab Liga főtitkárának helyettese úgy fogalmazta meg a  konferencia célját, hogy megvizsgálja a líbiai válsággal kapcsolatos politikai kérdéseket, a megoldási lehetőségeket, valamint azt, hogyan koordinálják a részt vevő szervezetek erőfeszítéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.