Az irányítást a NATO végzi

Líbia: az Egyesült Államok továbbra is részt vesz a líbiai légicsapásokban

Az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon beismerte: továbbra is bombáznak légvédelmi célpontokat az amerikai haderő vadászgépei Líbiában.

2011.04.13 19:44MTI

A korábbi hivatalos közlemények szerint az amerikai hadsereg csak a harci gépek üzemanyag-utántöltésben és a hírszerzésben vett részt, miután a múlt héten átadta a hadműveletek irányítását a NATO-nak.
   
Dave Lapan ezredes, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy az amerikai gépek a NATO kötelékében, a NATO parancsai alapján támadnak célpontokra. A vadászgépek akkor vethetők be, ha a repüléstilalmi zóna betartatásának érdekében szükség van az ellenség védelmi erejének megsemmisítésére.
   
A Pentagon bejelentésétől függetlenül az Egyesült Államok azt közölte szerdán, hogy amióta átadták a misszió irányítását a NATO-nak, az amerikai vadászgépek a civil lakosság védelmére irányuló légicsapásokban csak külön kérés alapján vesznek részt. Lapan szerint eddig még nem érkezett ilyen kérés a hadsereghez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.