Egyiptom nem nyugszik

Újra több ezer tüntető a kairói Tahrír téren

Mintegy kétezer tüntető van újra Kairó központi Tahrír terén, ismét útját állva a forgalomnak.

2011.02.14 14:52MTI

Mindez csupán néhány órával azután, hogy katonai rendőrök és katonák kitessékelték onnan az utolsó néhány tucat demokráciapárti tiltakozót - közölték szemtanúk.

Úgy tűnt, a hadsereg teljes mértékben ellenőrzi a teret, a Hoszni Mubarak elnök megdöntését eredményező tüntetéssorozat központját, majd több száz rendőr vonult be oda, szolidaritásukat akarván kinyilvánítani a forradalommal. Közben a téren egyre nőtt a civil tüntetők száma.

Mike Mullen tengernagy, amerikai vezérkari főnök hétfőn Tel-Avivban nagy elismeréssel adózott az egyiptomi hadseregnek, amiért eddig békésen tudta kezelni az egyiptomi hatalomváltást, "és minden reményünk megvan, hogy ez így is folytatódik".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.