Ima után nagygyűlés

Egyiptom: több ezer ember gyűlt össze az elnöki palotánál

Több ezer ember gyűlt össze pénteken Kairóban, az egyiptomi fővárosban az elnöki palotánál, ahol a pénteki imát követően nagygyűlést tartanak, hogy követeljék Hoszni Mubarak államfő távozását.

2011.02.11 08:11MTI

Egyes értesülések szerint egyes radikális beállítottságú fiatalok a palota ostromát tervezik. Az elnöki rezidenciát, amelyet minden oldalról szögesdrót vesz körül, a köztársasági gárda elitalakulata védi.

Ezzel egy időben tízezer ember gyülekezett az egyiptomi állami televízió épületénél, a tömeges tiltakozások újabb helyszínénél.

Az al-Arabíja hírtelevízió közölte, hogy az egyiptomi hadsereg legfelső tanácsa hamarosan "fontos közleményt" ad ki. Részletekkel nem szolgált a tévéállomás.

Összefoglalónkat elolvashatja itt >>>

A Hoszni Mubarak egyiptomi elnök távozását követelő tüntetők a himnuszt éneklik az államfő televíziós beszéde előtt a kairói Tahrír téren 2011. február 10-én - Fotó: MTI

  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.