Jól tejelt a tolvajok hete

Nyolc felbecsülhetetlen tárgyat loptak el az Egyiptomi Múzeumból

Nyolc felbecsülhetetlen értékű tárgyat, többek között egy Tutanhamon fáraó idejéből származó szobrot loptak el a kairói Egyiptomi Múzeumból - közölte vasárnap Zahi Havasz, az Egyiptom ókori műkincseit felügyelő legfelsőbb tanács vezetője.

2011.02.13 13:04MTI

Elmondta, hogy az ellopott tárgyak között szerepelnek egy Tutankhamont ábrázoló aranyozott szobor, valamint a fáraó egy másik szobrának részei.

A lopásokra egy leltárt követően bukkantak, amit a múzeum személyzete végzett azt követően, hogy ismeretleneknek - kihasználva a kormányellenes tüntetéseket a Tahrír téren - sikerült behatolni a múzeumba január 28-án.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.