Pakisztán: 152 ember volt a gép fedélzetén

Csodával határos módon vannak túlélők a lezuhant gép romjai között

Legkevesebb öt holttestre bukkantak a mentőalakulatok a pakisztáni utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén, három ember pedig csak megsebesült, de csodálatos módon életben maradt.

2010.07.28 10:00MTI

Az Airblue magán légitársaság Airbus 321-es típusú, 150 embert szállító gépe dombos területen csapódott a talajba Iszlámábád közelében szerda reggel. A baleset helyszínéhez közút nem vezet, a pakisztáni televízióban mutatott képsorok szerint a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan közelítették meg a roncsot. A kutatásba helikoptereket is bevetettek. 

A becsapódás helyszínén sűrű a füst, a körülötte lévő erdős terület több helyen kigyulladt. A menetrend szerinti járat 144 utast és 6 fős személyzetet szállított - közölték a pakisztáni hatóságok. Más források szerint 146 utas tartózkodott az összesen 152 embert szállító gépen. 

A déli kikötővárosból, Karacsiból érkező 202-es járat közép-európai idő szerint 6.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a pakisztáni légügyi hatóságok elmondták, hogy meglehetősen kemény időjárási viszonyok között készülődött landoláshoz a repülőgép.

Pakisztánban napok óta esik az eső, és köd is nehezíti a tájékozódást. Raheel Ahmed, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy nyomozást indítanak majd, de egyelőre a túlélők felkutatására összpontosítanak.
 
A repülőgépet nyolc éve építették, és semmilyen ismert műszaki problémája nem volt - folytatta Ahmed, hozzátéve, hogy a pilóták nem adtak le vészjelzést a katasztrófa előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.