Huszonnégyen meghaltak

Szörnyű kép: Lezuhant egy busz az útról Dél-Koreában

Magasított gyorsforgalmi útról zuhant le egy autóbusz szombaton a dél-koreai Incshon városánál, a szerencsétlenségben a busz 24 utasából legkevesebb 12-en életüket vesztették - közölte a rendőrség.

2010.07.03 17:00MTI

A busz többi utasa is megsérült, de többségük sérülése nem súlyos. A távolsági gyorsjárat a Szöultól 30 kilométerre nyugatra fekvő Incshon nemzetközi repülőterére tartott, amikor a sofőr egy ütközést próbált elkerülni, de a busz megcsúszott, átszakította az út védőkorlátját, és egy tíz méterrel lejjebb lévő építési területre zuhant.

A szerencsétlenségről készült televíziós felvételek egy tetejére fordult, súlyosan összeroncsolódott autóbuszt mutattak.

A rendőrségi beszámoló szerint a balesetet, amely az Incshon-hídra vezető fizetőkapuk közelében történt, egy út közepén lerobbant gépkocsi okozta.

A több mint 21 kilométer hosszú híd, amelyet tavaly októberben adtak át a forgalomnak, Incshon városát köti össze a tenger felett Jongcsong szigetével, ahol a nemzetközi repülőtér működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.