Heten veszhettek oda

Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter

Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter, az első jelentések szerint nincs túlélő - adták hírül hétfőn román hírforrások.

2010.07.26 20:38MTI

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a CH 53 típusú helikopter az izraeli hadseregé, és a Blue Sky 2010 nevű közös román-izraeli légi gyakorlaton vett részt.

A helikopter és a gyakorlatot irányító központ közötti rádiókapcsolat helyi idő szerint fél négy körül szakadt meg. Mintegy két és fél órán át zajló keresési akcióval sikerült megtalálni a lezuhant helikopter roncsait: ezekre a dél-erdélyi, Brassó megyei Fundata és Zernyest (Zarnesti) települések környékén bukkantak rá.

A közlemény szerint a hatóságok nem ismerik a baleset körülményeit, és azt sem tudják, hogy a helikopteren tartózkodó katonák túlélték-e a balesetet, vagy sem.

A közlemény szerint még folyamatban van a fedélzeten tartózkodók keresése. A dokumentum szerint a baleset pillanatában hat izraeli és egy román katona volt a helikopterben.

Korábban névtelenül nyilatkozó katonai forrásokra hivatkozva a Mediafax román hírügynökség úgy tudta, hogy amerikai katonák is vannak az áldozatok között. A román védelmi minisztérium vizsgálóbizottságot küldött a katasztrófa helyszínére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.