A csípőjüknél nőttek össze

Szaúd-Arábiában választják szét az iraki sziámi ikreket

Miután a szaúdi uralkodó felajánlotta, hogy fedezi a költségeket, már a napokban Szaúd-Arábiába szállíthatják a két hete Irakban született sziámi ikreket, hogy szétválasztó műtétet hajtsanak végre rajtuk.

2010.06.16 09:15MTI

Az Irak déli részén, a síiták szent városában, Nedzsefben született ikrek csípőjüknél összenőve jöttek a világra, és baj van emésztő-, illetve reprodukciós rendszerükkel.

A kislányok szülei már csak arra várnak, hogy gyerekeik számára elkészüljön az útlevél, amellyel elhagyhatják Irakot.

"A sziámi ikrek jó állapotban vannak, és várhatóan három napon belül útra kelnek Szaúd-Arábia felé" - közölte a nedzsefi egészségügyi hatóság egyik képviselője.

Abdallah szaúdi király a család összes költségét fedezi, a műtétre Rijádban kerülhet sor egy olyan orvos vezényletével, aki eddig több mint 30 szétválasztó műtétet hajtott végre. Iraki gyerekeket is műtött, 2006-ban 20 órás operációval különített el egymástól egy másik iraki ikerpárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.