Sikertelen volt a műtét

Meghalt a Bangladesben szétválasztott sziámi ikrek egyike

A szétválasztó operáció után néhány órával elhunyt a négyhónapos bangladesi sziámi ikerlányok egyike - jelentette egy helyi napilap pénteken. A kisbabákat egy dakkai kórházban műtötték meg, s az egyik orvos szerint Barsa szervezete nem bírta ki a hétórás komoly beavatkozást, és szerdán meghalt.

2008.08.08 19:05MTI

Bonya, a másik iker életéért még küzdenek, de ő is életveszélyes állapotban van. A kislánynak fájdalmai vannak és lázas a műtét következtében - nyilatkozta a sebészcsoport egyik vezetője. 

A gyermekek anyja Barsa halála után többször eszméletét vesztette. Az apa, aki általános iskolai tanár, elmondta, hogy mindet elkövettek az ikrek megmentéséért. Tudatában voltak a szétválasztás kockázatainak, s ezért most nagyon nehéz feldolgozniuk egyik kislányuk halálát. A nehéz operációt hat műtéti team végezte. 

A 68 tagú csapatból 40 volt orvos. A sziámi ikreknek a májuk, a bélrendszerük, az epehólyagjuk, a mellkasuk és az altestük volt összenőve. A műtétet követően mindketten magukhoz tértek, és az intenzív osztályra kerültek. Barsát azonban hamarosan lélegeztetni kellett, később csökkenni kezdett a vérnyomása, és végül elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.