Tragikus szétválasztás: 50% esély volt az életre

Meghalt a szétválasztott sziámi ikrek második tagja is

Meghalt a Londonban december elején szétválasztott sziámi ikrek második tagja is - jelentette be pénteken a szétválasztást végző Great Ormond Street kórház.

2008.12.26 18:19MTI

A kis Faith (Hit) halála karácsony napján következett be és - mint a kórház közölte - "nem volt váratlan" a számos komplikáció miatt. A leány testvérpár másik tagja, Hope (Remény) már december 2-án, a rendkívül bonyolult műtét után néhány órával elhunyt. 

Faithnek a műtét után 50 százalék túlélési esélyt jósoltak orvosai. A mellkastól alhasig összenőtt két kislány mája, vérkeringése és bizonyos bélszakaszai közösek voltak. Az operációt húsz orvos közreműködésével végezték az összetett feladat miatt: meg kellett osztaniuk a kislányok máját, figyelni kellett arra, hogy mindkettejüknek a kielégítő emésztéshez elegendő bélcsatornája maradjon, valamint szét kellett választaniuk a csípőcsont összenőtt részeit is. A kislányokat november 26-án hozta világra Laura Williams. 

A 18 éves nő a legfiatalabb anya, aki valaha is sziámi ikreknek adott életet Nagy-Britanniában. Átlagosan 50 ezer szülésből egyszer jön a világra sziámi ikerpár. A sebészeknek akkor van a legkönnyebb dolguk, ha a gyermekek a mellkasuknál nőttek össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.