Az egyik kicsi sajnos nem élheti túl

Egyszíves sziámi ikrek születtek Peruban

Szívüknél és májuknál összenőtt sziámi ikrek születtek Peruban, a babákra szétválasztó műtét vár, de csak egyikük maradhat életben - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.

2009.10.27 13:17MTI

A babák még múlt héten jöttek világra, az orvosok a hét elején döntenek arról, hogy a szétválasztó műtétet végre tudják-e hajtani Peruban, vagy máshol kell elvégezni. Utóbbi esetben Kubában lehetne végrehajtani a műtétet, erre azonban nincs pénze a 20 éves szülőknek. A munkanélküli apa adakozásra kérte az embereket, hogy fedezni tudják a műtét költségeit. Mivel a babáknak csak egy szíve és egy mája van, a szétválasztással is csak egyikük élete menthető meg.

"Átlagosan minden 200 ezer terhességből egy esetben születnek sziámi ikrek. A tudomány még nem tudta megválaszolni, hogy miért lesznek az ikrekből sziámi ikrek. Intézetünkben idén ez volt a második eset" - mondta a szülést levezető egészségügyi intézmény újszülöttosztályának vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.