Három serpa megy vele - meg az Apu

Viharos szél hátráltatja a rekordra készülő 13 évest az Everesten

Viharos szél hátráltatja a rekordra készülő 13 éves amerikai Jordan Romerót a Mount Everesten (Csomolungmán): a fiú arra tör, hogy ő legyen a legfiatalabb hegymászó, aki meghódította a világ legmagasabb pontját.

2010.05.20 15:19MTI

Az amerikai kamasz gyakorlott hegymászónak számít, a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérésével a végső lépést szeretné megtenni afelé, hogy mind a hét kontinens legmagasabb pontját meghódítsa. Romero apjával és három serpával indult a hegycsúcs felé.

Az alaptábort már elhagyták, jelenleg a 7010 méter magasan fekvő 1-es táborban vannak
- olvasható a fiú blogjában.

Az expedíció arra vár, hogy kedvezőbbre forduljon az időjárás. Az ifjú hegymászó hat földrész legmagasabb pontjait már gyűjteményében tudhatja, a végső sikertől pedig reményei szerint már csak 5-7 nap választja el.

Noha a csúcshódításokkal eddig nem volt gondja, ez az első nyolcezer méter feletti hegy, amelyre felkapaszkodik. "Minden lépéssel közelebb kerülök életem legnagyobb céljához, ahhoz hogy a világ tetején állhassak" - fogalmazott a tinédzser.

Jordan mindössze tízéves volt, amikor megmászta Afrika legmagasabb hegyét, a Kilimandzsárót.

Elmondása szerint a "hét csúcs" néven emlegetett küldetés véghezviteléhez egy olyan iskolai képből merítette az ihletet, amely a hét földrész legmagasabb csúcsait ábrázolta.

A kaliforniai fiúnak minden esélye megvan, hogy sikerrel járjon az Everesten. Szombatra már napos idő várható, és a jelenlegi 134 kilométer/órás széllökések helyett is csak 60 kilométeres fúvásokra lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.