Százötven fős csoport támadt rájuk

Szerb veteránok megtámadtak egy koszovói határállomást - tíz rendőr megsebesült

Megsebesült tíz koszovói rendőr hétfőn Koszovó és Szerbia határán, miután volt szerb tartalékos katonák mintegy százötven fős csoportja rájuk támadt - közölte a koszovói rendőrség.

2008.02.25 19:51MTI

A Koszovó függetlensége ellen tiltakozó támadók kövekkel, üvegekkel és fémdarabokkal dobálták meg a rendőröket, akik könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására. Az összecsapás Pristinától 35 kilométerre északkeletre, Merdare átkelőnél történt. KFOR-egységek érkeztek a határőrposzt közelébe, hogy távol tartsák a tiltakozókat - közölte Veton Alishani, a koszovói rendőrség szóvivője.

Elmondása szerint a tüntetők Szerbiából érkeztek, és külön teherautón hoztak magukkal köveket és üvegeket. Dejan Milosevic, a veteránok vezére közölte, hogy a tiltakozók a határállomás közelében maradtak. A Koszovó elszakadása ellen tiltakozó szerbek a múlt héten több koszovói határátkelőt is feldúltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.