Szerbia nem nyugszik...

Kostunica: Tegye semmissé Washington a Koszovó elismeréséről szóló döntést!

Vojislav Kostunica szerb kormányfő felszólította vasárnap az Egyesült Államokat, hogy nyilvánítsa semmissé döntését Koszovó függetlenségének elismeréséről.

2008.02.24 15:45MTI

Vojislav Kostunica szerb kormányfő felszólította vasárnap az Egyesült Államokat, hogy nyilvánítsa semmissé döntését Koszovó függetlenségének elismeréséről. "

Az Egyesült Államoknak meg kell semmisítenie döntését egy ál-állam elismeréséről Szerbia területén"
- mondta Kostunica az RTS állami tévétársaságnak adott nyilatkozatában. A kormányfő szerint Washingtonnak lehetővé kell tennie, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa erősítse meg 1244-es koszovói határozatát, amely szavatolja Szerbia szuverenitását és területi egységét, mert - mondta - ezáltal a Balkánon újra érvényessé válnának a nemzetközi jog alapvetései és az ENSZ alapokmánya.

"Ellenkező esetben folytatódni fog az erő politikája, s csak elmélyül az a válság, amely aláássa az egész világrend alapjait, s nem csak a Balkánon fenyegeti a békét és a stabilitást" - mondta Kostunica, aki méltatta azokat az országokat, amelyek nem ismerték el Koszovó függetlenségét.

Az 1999. nyarán hozott BT-határozat szabályozta a tartomány jogállását az ENSZ felügyelete alatt, és Jugoszlávia - illetve a jogutód Szerbia - részévé nyilvánította Koszovót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.