"A közélet fokozódó szexualizálódása" a ludas?

Német püspök: nem a cölibátus az oka az iskolákban történt szexuális bűntetteknek

Az augsburgi püspök szerint nem a cölibátus, azaz a papi nőtlenség, hanem a közélet fokozódó szexualizálódása az oka a katolikus iskolákban feltárt szexuális bűncselekményeknek.

2010.02.17 10:44MTI

Walter Mixa az Augsburger Allgemeine című lapnak adott, szerdán megjelent interjúban úgy vélekedett, hogy az úgynevezett szexuális forradalom, a társadalom elhatalmasodó szexualizálódása jelentős mértékben járult hozzá az abnormális szexuális hajlamok erősödéséhez.

A püspök egyúttal iszonytató bűncselekménynek nevezte az egyházi személyek által fiatalokon elkövetett szexuális erőszakot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.