Tragédia

Tigris végzett egy nővel Nepálban

A vad hátulról vetette magát a nőre, és azonnal megölte.

2018.03.27 12:51MTI

A 41 éves asszony a háza mellett gyűjtött takarmányt az állatainak a dél-ázsiai ország délkeleti részén: a vad, amely feltehetően a közeli Parsza rezervátumból jöhetett, hátulról vetette magát a nőre, és azonnal végzett vele – közölte a hétfői baleset kapcsán Dilip Radzs Dzsha, a helyi rendőrség szóvivője kedden.

A két férfit, aki a nő holttestét akarta elvinni, szintén megtámadta a tigris, de ők csak könnyebb sérüléseket szenvedtek – tette hozzá a szóvivő. A nepáli törvények értelmében az áldozat családjának egymillió rúpia (2,4 millió forint) kártérítés jár, ha vadállat okozza a halálát.

Ugyan az országban ritkák a tigristámadások, az emberek és a vadon élő állatok konfliktusai gyakoriak, különösen a rezervátumok közelében élők vannak veszélyben. Nepálban 198 veszélyeztetett tigris él vadrezervátumokban az ország déli síkságain, az indiai határ mentén

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.