Programajánló

Húsvét - Hagyományőrző programok és állatsimogató a Várkert Bazárban

Húsvéti hagyományőrző programokkal, óriás hímestojással és állatsimogatóval várja az érdeklődőket a Várkert Bazár március 31. és április 2. között.

2018.03.26 23:30MTI

A látogatók hímestojás-kiállításon és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a hagyományos tojásdíszítéseket és az újonnan szerzet tudást azonnal kamatoztathatják is, mivel a Várkert Bazár udvarán kiállított öt méter magas hímestojás-installáció közös díszítésre vár - tette hozzá Mikoczy Anita, az intézmény kulturális igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a gyerekeket különböző ünnepi díszek készítésével, gyöngyfűzéssel és puzzle-készítéssel szórakozhatnak, míg szüleik kézműves vásárral és népi gasztronómia remekeivel ismerkedhetnek meg.

Emellett az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár területén folyamatosan lépnek fel az együttesek, mások mellett Tímár Sára, a RoBot Akusztik, a Rutkai Bori, a Maszkura és a tücsökraj és a Besh o droM - fűzte hozzá.

Mikoczy Anita a PONT Fesztivál programjára is kitért, amelynek idén is a Várkert Bazár ad otthont a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében. Itt az érdeklődők Petrás Mária szakrális témájú kerámiái és domborművei mellett magyar és cremonai hegedűket, a mediterrán térség húsvéti körmeneti hagyományait bemutató fotókiállítást, valamint a Fortepan és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ húsvéti gyűjteményéből készült válogatást láthatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.