Földrengés

Szívszorító: nem mozdul gazdája ravatala mellől a kiskutya

Egy olaszországi gimnázium tornacsarnokában 30-nál is több koporsó mellett virrasztanak a hozzátartozók. És egy csöppnyi spániel.

2016.08.27 13:20ma.hu
Twitter@ AJ

34 koporsó fekszik egymás mellett Ascoli Piceno városka gimnáziumának tornatermében. Az Olaszország középső és bal részét megrázó szerdai földrengés komor pillanatképe ez. Legalább 281 ember vesztette életét, és több ezren váltak hajléktalanná.

Családok sokasága gyászolja elvesztett hozzátartozóit a végső búcsú, a temetés előtt. Az egyik koporsó mellől nem mozdul el egy szőke cocker spániel, nem távozik halott gazdája mellől még most sem.

screenshot

A kutyus gazdájáról annyit tudni, hogy Accumoliban élt, amely területen katasztrofális pusztítást végzett a földrengés.

A rengés olyan erős volt, hogy a város az olasz földtani intézet mérései szerint 20 centiméterrel megsüllyedt.

Matteo Renzi miniszterelnök 50 millió euro rendkívüli segélyt különített el a károk enyhítésére.

Az olasz kormány szombatra nemzeti gyásznapot hirdetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.