Katasztrófa

Már 278 halottja van az olaszországi földrengésnek

Lazio térségében van a legtöbb halott, a sérültek száma elérte a négyszázat.

2016.08.26 19:56MTI

Legalább 278-an haltak meg a Közép-Olaszországot sújtó földrengésben – jelentette pénteken a RaiNews24 hivatalos forrásokra hivatkozva.

A BBC értesülései szerint legalább négyszázan sebesültek meg a természeti csapásban. Két napja tart a mentés, eddig 238 embert sikerült élve kihúzni a romok alól.

A Lazio régióban fekvő Amatrice kisvárosában a legfrissebb adatok szerint 218-an haltak meg.

A péntek este közzétett hivatalos összesítés szerint Lazio térségben 229-en, Marche területén pedig 49-en estek áldozatul a szerda hajnali, Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengésnek, amelyet már több mint 900 utórengés követett.

Az utórengések állandó félelemben és rettegésben tartják a túlélőket. Egy péntek reggeli 4,8-es erősségű földmozgás további károkat okozott Amatrice településén.

A természeti katasztrófa miatt teljes falvak semmisültek meg. A kormány gyors újjáépítést és hatékonyabb védelmet ígért a földrengés ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.