Földrengés

Graz és Bécs között félúton rengett a föld - közeledik hazánkhoz?

Hármas erősségű földmozgást észleltek Ausztriában, miközben Olaszországot folyamatosan utórengések rázzák.

2016.08.26 16:41ma.hu

Pénteken reggel 7 óra 45 perckor észlelték a 3-as erősségű földmozgást mindössze 4 kilométeres mélységben, 55 kilométerre Badentől és 61 kilométerre Sankt Pöltentől.

Kattintson a képre a nagyobb ábráért!


Valami készül Európában? Azóta is folyamatosan reng a föld Olaszországban!

Mint már megírtuk, nem nyugszik a föld, az amerikai földtani intézet mérése szerinti 6,2-es erősségű szerdai földrengésnek még nincs vége.

Az amerikai földtani intézet mérése szerint a szerdai földrengés 6,2-es erősségű volt. A rengés epicentruma a földtani jelentések szerint a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt, de megérezték az Adria-parti Riminitől egészen Nápolyig.

A folyamatos rengések ellenére sikerült élve kimenteni egy kislányt a romok alól, a gyermeket - akinek kimentésének pillanatait itt megnézheti - jelenleg pszichológus kezeli.

Olasz szeizmológusok szerint a földrengés pusztító hatását csekély mélysége magyarázza. Az Appenninek csúcsain történt földmozgás epicentruma 5-7 kilométeres mélységben volt, ezért okozott ennyi felszíni kárt a rezgés. Ugyanakkor köztudott, hogy a földrengések hazájaként ismert Olaszországban az épületek hetven százaléka nem felel meg a földrengés-biztonsági előírásoknak. Amatricében azonban a 2012-ben felavatott, földrengésbiztos általános iskola épülete is szabályosan szétmorzsolódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.