Földmozgás

Testével védte húgát a földrengésben - belehalt

Mindössze nyolc éves volt, és feláldozta magát.

2016.08.26 07:48ma.hu

Pescara del Tronto egyik csendes házában aludt békésen a nyolcéves Giulia Rinaldi négyéves kishúgával, Giorgiával, mikor a hatalmas földrengés bekövetkezett.

Mikor a falak elkezdtek mozogni, a tető elkezdett rájuk szakadni, már nem volt idejük kimenekülni, ezért a nagyobbik lány testével védte meg kishúgát, szorosan vigyázva rá karjai között.

Így töltötték az ezt követő 16 órát. Mikor rájuk találtak, a kislány életben volt, de Giulia már nem.

A szülők sem tudtak mit csinálni, mentették egymást, mikor az apa, Fabio meglátta a lányok aprócska lábait a szobájukban a romok között. Biztos volt benne, hogy meghaltak. De 16 órával később, mikor kiemelték testüket, akkor döbbentek meg, hogy Giorgia még él. A család azt reméli, hogy a négyéves kislány fel sem fogta, hogy mi történik, és mindent elfelejt majd.

Szerencsére, sikerült élve kimenteni egy kislányt a romok alól, a gyermeket - akinek kimentésének pillanatait itt megnézheti - jelenleg pszichológus kezeli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.