Illegális bevándorlás

Nyolc kiskorú migránst szabadítottak ki egy zárt teherautóból

Fiatalkorú migránsokat mentettek meg a német hatóságok Bajorországban egy autópálya mellett található pihenőben egy zárt teherautóban.

2016.07.20 16:13MTI

A hatóságok tájékoztatása szerint a jármű bolgár sofőrje előző nap a Samerbergnél lévő pihenőhelyen a teherautó rakodóteréből származó, dörömbölő hangokra lett figyelmes. Ezt követően értesítette a rendőrséget, akik felnyitották az ólomzárral ellátott, nyerges pótkocsit és kiszabadították a fiatalokat.

A fiatal fiúknál a hatóságok semmilyen személyazonosításra alkalmas iratot nem találtak. A nyomozóknak elmondták, hogy Afganisztánból indultak útnak, és Szerbiában bekötött szemmel tuszkolták őket a teherautóba.

A Rosenheim24 című helyi lap információi szerint a menedékkérők egyike azt mondta, ezt megelőzően nem emlékszik semmire, mert a balkáni országig tartó út során újra és újra valamiféle kábítószerrel fújták le. Ezt követően kisebb megszakításokkal több órára eszméletét vesztette.

A teherautó sofőrje saját elmondása szerint az ólomzárral ellátott pótkocsit azelőtt vette át, hogy Törökországból Bulgárián, Szerbián, Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül Németországig vezette. Mivel a nyomozók számára a férfi elfogadható adatokkal szolgált, továbbutazhatott.

A kiskorú menedékkérők a gyámhivatal gondozásába kerülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.