Illegális bevándorlás

Embercsempész bandát számolt fel a macedón rendőrség

A házkutatások során automata fegyvereket, kézigránátokat, lőszert és hivatalos okmányokat is találtak.

2016.07.20 15:44MTI

Tizenkilenc embert, köztük öt rendőrt vett őrizetbe szerdán a macedón rendőrség embercsempészet gyanújával - jelentette be Mitko Csavkov belügyminiszter a Sitel macedón tévé hírportáljának beszámolója szerint.

A belügyi szervek 24 helyszínt vizsgáltak át hajnalban eddigi legnagyobb, embercsempészek elleni akciójukban. A házkutatások során automata fegyvereket, kézigránátokat, lőszert és hivatalos okmányokat is találtak.

A férfiakat az embercsempészet mellett rablással, hivatali visszaéléssel, valamint fegyver- és drogkereskedelemmel gyanúsítják. Három gyanúsított még szökésben van.

Az embercsempész banda 2015 elején jött létre, és nemzetközi színtéren is tevékenykedett, legalább 559 migráns illegális határátlépését szervezte meg. A migránsoktól fejenként 500-1000 eurót kértek.

Március elején hivatalosan ugyan lezárult az úgynevezett balkáni útvonal, ám a migránsok embercsempészek segítségével továbbra is igyekeznek Szerbiába, majd onnan az Európai Unió országaiba jutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.