Érsekújvár tábláját lefújták festékszóróval

Hunok a gázba, magyarok a Dunába! - írták egy magyar iskola falára Szlovákiában

Szlovákiában folytatódik a magyar helységnévtáblák lefestése: szombaton az egyik érsekújvári táblát festették le ismeretlenek.

2008.11.09 11:35MTI

A jelenség régi, de az egy héttel ezelőtti dunaszerdahelyi események nyomán felparázslott magyarellenes hangulat közepette már tucatnyi vegyesen lakott település magyar nevét fújták le festékszóróval, vagy hagytak maguk után magyarokat fenyegető falfirkákat az ismeretlenek.

Nyitracsehiben a szlovák Nemzeti Ellenállás nevű fantomszervezet nevében írták ki valakik, hogy "Halál a magyarokra!"

A falu és a szomszédos Nagycétény egyéb magyar feliratait is rendre lefújták. Érsekújvárban már hét közben találtak magyarellenes feliratot: a Czuczor Gergely nevét viselő magyar általános iskola falára valaki azt írta, hogy "Hunok a gázba, magyarok a Dunába!"

A városból Vágsellye felé kivezető út mentén álló, lefestett helységnévtábláról az Új Szó honlapján vasárnap jelent meg fotó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.