Rendészeti bizottsági ülés

A szlovákok szerint videó van arról, hogy szurkolók fizikai erőszakot alkalmaztak

szlovák rendőrség szerint dokumentáció és videofelvétel is van arról, hogy szombaton, a DAC-Slovan dunaszerdahelyi futballmérkőzés 17. percében szurkolók "fizikai erőszakot alkalmaztak", de ezt a bizottsági ülés megkezdéséig külön kérés ellenére sem bocsátották a magyar hatóságok részére.

2008.11.03 18:15MTI

A szlovákok jelentésükben - melyet a bizottság résztvevőinek osztottak szét - azt írták: mindez "a nézők számára nem látható helyen történt, ezért annak okát nem észlelhették".

A bizottsági ülésen Juhász Gábor államtitkár arról beszélt, hogy a futballmeccs lebonyolítása hiányosságokat mutatott és szakszerűtlen volt, de a végső értékelést csak akkor lehet levonni, ha megérkeznek a szlovák hatóságok bizonyítékai.

Ennek határideje az előzetes ígéret alapján kedden telik le - tette hozzá. Hangsúlyozta: a magyar kormány szeretné megérteni a szlovák rendőrség fellépését, ehhez szükséges a szlovákok által említett bizonyítékok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.