Terror ellen

Szakértő: év végéig legyőzhető az Iszlám Állam

Újabb és újabb támogatásokra lesz szüksége Törökországnak, mert nagy problémáról van szó, nagy teher nehezedik az országra.

2016.05.01 05:30MTI

Év végéig nagyjából legyőzhető az Iszlám Állam, ha komolyan veszik - vélekedett Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakértő szerint ezt a célt Oroszország és Irán is hajlandó támogatni, ám az Iszlám Állam után Szíria és Irak problémája is megoldásra vár, ami nem kisebb probléma, mint az Iszlám Állam maga, a nemzetközi összefogás viszont nehezebben teremthető meg hozzá.

Gyarmati István beszélt arról is, hogy Törökország történelmi léptékben viszonylag hamar megkaphatja az EU-tól a vízummentességet. Sokan félnek tőle, de azt kell mérlegelni, hogy a migránskérdés megoldásában mennyire van szüksége az uniónak Törökországra.

A szakember szerint nem lesz elég a Törökországnak eddig ígért több milliárd euró a migránsok humanitárius katasztrófájának megelőzésére. Nyilvánvalóan újabb és újabb támogatásokra lesz szüksége Törökországnak, mert nagy problémáról van szó, nagy teher nehezedik az országra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.