Szíria

Sisakra szerelt kamera rögzítette, hogy bénáznak az Iszlám Állam katonái

Egy hírügynökség birtokába került az Iszlám Állam egyik terroristájának a sisakjára szerelt kamerája. Az eszköz rögzítette a terrorszervezet utolsó harcát, amelyet az iraki Moszulért vívtak a kurd Pesmergával.

2016.04.28 20:42ma.hu

Meglehetősen kaotikus és pánikszerű hangulatot lehet tapasztalni az Iszlám Állam harcosai körében mióta a koalíciós és helyi erők több csapást is mértek a terrorszervezet erőire.

A Vice News birtokába jutott sisakkamera azt rögzítette, ahogy néhány harcos Moszultól mintegy 50 kilométerre tűzpárbajba kerültek a kurdokkal. A felvételt 2016 márciusában rögzítették - írja az atv.hu.

A harcba indulás előtt egy dzsihadista üzenetet intézett a harcostársakhoz, amelyben a mártírságra bátorítja őket, amely "a paradicsomba vezető legrövidebb út".

via GIPHY

Habár a harcosok meglehetősen magabiztosnak tűnnek, miközben a fegyverekkel felszerelt járművükkel a front felé tartanak, hamar pánik lesz úrrá rajtuk, amikor ellenállásba ütköznek. A kisebb csoportból az egyik harcos alaposan feldühítette a társait viselkedésével, különösen akkor, amikor egy rakétát a közvetlen közelre célozva lőtt ki. "Szép munka, de majdnem minket találtál el" - fakadt ki egyikük. "Mi a fene ütött beléd Abu Hadzsaar?" - dühöngött a másik társ.

via GIPHY

via GIPHY

Kicsivel később, amikor intenzívebb tűz alá kerül a dzsihadista egység, a rakétavetőbe nem találták a megfelelő töltetetet. Miután egy kurd rakéta kiiktatta a járművüket megölve annak sofőrjét, a harcosok elhagyni kényszerültek a járművet és menekülőre fogták.

Feltételezhetően a kamerás sisakot viselő férfi menekülés közben meghalt, mivel a felvétel vége előtt pár perccel egy golyó eltalálja, amitől a földre kerül.

via GIPHY

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.