Öt öngyilkos merénylő

Robbantások "saját" területen: 15 áldozata van az Iszlám Állam újabb merényletének

Két merénylő Tikrit város külterületén, egy korábbi amerikai katonai bázis kapujánál hozta működésbe a járművébe rejtett pokolgépeket.

2016.01.03 12:22MTI
Google Maps

Öt öngyilkos merénylő vasárnap megtámadott egy támaszpontot az iraki fővárostól, Bagdadtól északra, a biztonsági erők legalább 15 tagja meghalt, 22 megsebesült.

Biztonsági források tájékoztatása szerint két merénylő Tikrit város külterületén, egy korábbi amerikai katonai bázis kapujánál hozta működésbe a járművébe rejtett pokolgépeket. Három másik támadó behatolt a katonai létesítmény területére, és ott robbantott.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet az interneten nyilvánosságra hozott közleményében vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.