Terrorfenyegetettség

Az oroszok likvidálták az Iszlám Állam több vezetőjét

Az orosz légierő csapása megölte az Iszlám Állam dzsihadista szervezet több vezetőjét, amikor azok értekezletet tartottak a szíriai Rakka közelében.

2015.12.30 16:02MTI
Egy Szu-34 orosz vadászbombázó (Wikipedia)

Ezt közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Az IÁ vezetőinek készülő tanácskozásáról szóló értesüléseket az egyik ellenzéki fegyveres csoporttól kapták, amely az ország északkeleti felében tevékenykedik - mondta az orosz vezérőrnagy, aki hozzáfűzte, hogy a területet ezután két napon keresztül megfigyelés alatt tartották a levegőből.

Konasenkov megjegyezte: a találkozó helyszínének adatait a szíriai "ellenzék hazafias érzelmű erőinek képviselőitől" kapták.

Miután megerősítették, hogy az iszlamisták vezetői megérkeztek, egy Szu-34-es típusú vadászbombázó csapást mért a találkozó helyszínéül szolgáló épületre, megsemmisítve azt és mindenkit, aki benne tartózkodott - mondta Igor Konasenkov.

A szóvivő nem közölte, hogy mikor történt a támadás.

Szeptember vége óta Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök kérésére légicsapásokat hajt végre Szíriában, és támogatja a dzsihadisták és más felkelőcsoportok ellen harcoló kormánycsapatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.