Oxigénhiány alakulhatott ki a lezuhanó gépen

Légikatasztrófa: fel se fogták az utasok, hogy mi történik, addigra elaludtak

Szakértők szerint a kedden lezuhant repülőgép utasai nem tudták, hogy meg fognak halni, a gépen ugyanis olyan mértékű oxigénhiány alakult ki, hogy az utasok békés öntudatlanságba zuhantak és elaludtak.

2015.03.25 09:43ma.hu

Nagy valószínűség szerint a kedden a francia Alpokban lezuhant repülőgép utasai nem voltak tudatában a rájuk váró végnek, az utastérben ugyanis az elsődleges adatok szerint dekompresszió - alacsony légnyomás - alakult ki, ami miatt mind az utasok, mind a személyzet tagjai hipoxiát kaptak. Amikor a vér nem szállít elegendő oxigént az agyba, az ember előbb enyhe szédülést érez, majd hamis jóleső érzés fogja el, akár még nevetgél is, és egy idő után elalszik. Ez történhetett a gépen tartózkodókkal is - fejtegette a Daily Mirror című brit lap.

Biztosat persze csak azután lehet mondani, ha már sikerült elemezni az egyébként sérült állapotban előkerült, a pilótafülkében folytatott beszélgetést rögzítő feketedoboz adatait.

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 fős személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt eltűnt Franciaország déli részén az Alpok felett. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.