Franciaországi légikatasztrófa

Útnak indulnak a rokonok a katasztrófa helyszínére busszal

"Nincs rosszabb, mint elveszíteni egy közeli hozzátartozót, ráadásul ilyen tragikus módon."

2015.03.24 18:05MTI

A katalán kormányzat megszervezi, hogy Spanyolországból a katasztrófa helyszínére utazhassanak busszal a lezuhant gép áldozatainak hozzátartozói, amennyiben szeretnének - jelentette be a katalán elnök kedden Barcelonában.

"Nincs rosszabb, mint elveszíteni egy közeli hozzátartozót, ráadásul ilyen tragikus módon" - fogalmazott Artur Mas.

A spanyol sajtó úgy tudja, hogy többen élnek ezzel a lehetőséggel, és hamarosan útnak is indulnak.

Dél óta folyamatosan érkeznek az áldozatok hozzátartozói a barcelonai El Prat repülőtérre, ahonnan délelőtt szállt fel a Germanwings szerencsétlenül járt düsseldorfi járata.

A családtagokat a bejárattól a repülőtér biztonsági emberei, és rendőrök kísérik az utastértől elzárt terembe, ahol tájékoztató központot alakítottak ki számukra, hogy a lehető leghamarabb értesülhessenek a legújabb információkról, valamint szakszerű segítséget kapjanak pszichológusoktól, hogy feldolgozzák az első sokkot.

A spanyol közszolgálati televízió felvételein rémült, síró embereket látni, volt, aki egyenesen a munkahelyéről, munkaruhában rohant ki a repülőtérre a tragédia hírére. A hatóságok folyamatosan próbálnak elérni mindenkit, akinek hozzátartozója utazott a repülőn. A spanyol áldozatok személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Katalóniában a tragédia miatt félárbocra eresztették a katalán zászlót.

A düsseldorfi repülőtéren is gyülekezni kezdtek délután az áldozatok hozzátartozói, ismerősei és próbáltak tájékoztatást kérni a helyzetről - közölte a düsseldorfi spanyol konzul, aki ezért néhány kollégájával a repülőtérre ment, hogy segítsen.

Francisco Aguilera elmondta, többen úgy döntöttek, hogy odautaznak a baleset helyszínére, mert a lehető leghamarabb szeretnének biztos információt kapni.

Kíváncsi a részletekre?

Itt mindent elolvashat >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.