Franciaországi légikatasztrófa

KKM: a konzuli szolgálat nem kapott hivatalos értesítést magyar áldozatról

A német külügyminisztérium válságközpontja helyettes vezetőjének hivatalos tájékoztatása szerint nem állnak rendelkezésre az áldozatok állampolgárságával kapcsolatos adatok.

2015.03.25 07:17MTI

A Magyar Konzuli Szolgálat eddig nem kapott magyar állampolgár érintettségéről szóló hivatalos notifikációt az illetékes német krízisközponttól a franciaországi légi szerencsétlenséggel összefüggésben - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd este 8 óra után az MTI-t.

A katasztrófával kapcsolatban nem érkezett konzuli védelem iránti hozzátartozói érdeklődés az érintett magyar külképviseletekhez és a konzuli szolgálathoz - olvasható a tárca közleményében. Hangsúlyozták: a rendelkezésre álló információk alapján a katasztrófának vélelmezhetően nincs magyar érintettje.

Közölték: a német külügyminisztérium válságközpontja helyettes vezetőjének hivatalos tájékoztatása szerint nem állnak rendelkezésre az áldozatok állampolgárságával kapcsolatos adatok. Nemzetközi jogi kötelezettségeik alapján a krízisközpont azonnal értesíti az állampolgárság szerint illetékes külképviseletet, ha az azonosítás során az adott állam állampolgárának érintettsége merül fel.

A Barcelonából Düsseldorfba tartó Germanwings-járat fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 fős személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt eltűnt az Alpok felett, Franciaország területén. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.