Barcelona-Düsseldorf

Franciaországi légikatasztrófa: szörnyű látvány a katasztrófa helyszíne

A német külügyminiszter teljesen ledöbbent,szerinte a térség "borzalmas képet mutat", az áldozatok hozzátartozóinak gyásza pedig "mérhetetlen".

2015.03.25 06:55MTI
Faro de Vigo Facebook-oldal

Szörnyű látványt nyújt a Barcelonából Düsseldorfba tartó Germanwings-járat szerencsétlenségének helyszíne - mondta a német külügyminiszter kedden, miután tájékozódott a balesetről.

Frank-Walter Steinmeier a tárca Berlinben kiadott közleménye szerint a helyszínen tárgyalt a francia hatóságok képviselőivel és megtekintette a külvilágtól elzárt hegyvidéki területet, ahol szétszóródva fekszenek a lezuhant utasszállító roncsai.

A miniszter azt mondta: a térség "borzalmas képet mutat", az áldozatok hozzátartozóinak gyásza pedig "mérhetetlen". A francia hatóságok munkája "példamutató", amiért a német kormány köszönettel tartozik nekik - tette hozzá.

Frank-Walter Steinmeier mellett a német közlekedési miniszter, Alexander Dobrindt is a katasztrófa térségébe utazott kedden, és a repülőgép-szerencsétlenség körülményeinek feltárásán német szakértők is dolgoznak.

Szerdán Angela Merkel kancellár is felkeresi a baleset helyszínét.

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 fős személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt eltűnt Franciaország déli részén az Alpok felett. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.