Párizsi vérengzés

Az FBI éberségre intette az amerikai rendőrségeket

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium pénteken belső közleményben szólította fel az Egyesült Államok rendőri szerveit, hogy mindenütt fordítsanak megkülönböztetett figyelmet a potenciális terroristák felderítő és más, esetleges támadást előkészítő tevékenységére.

2015.01.10 08:57MTI

Ilyen szakmai tanácsokat tartalmazó közleményeket rendszerint jelentősebb terrorcselekmények után szoktak kiadni az illetékes amerikai szövetségi szervek. A jelenlegi értesítőt a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen végrehajtott terrortámadást és az azt követő két pénteki párizsi túszdrámát követően bocsátották ki.

Az FBI és a belbiztonsági tárca felszólította a rendőri szerveket, hogy külön figyeljenek az olyan személyekre, akik szokatlan érdeklődést mutatnak a biztonsági eljárások iránt, beleértve a bűnüldöző szervek munkájának, valamint az érzékeny célpontokkal kapcsolatos munkaszervezési rend megfigyelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.