Gázai konfliktus

Netanjahu: "Nagyon súlyos csapást mérünk a Hamászra"

A hétórás "humanitárius" célú tűzszünet lejártával Izrael hétfő este bejelentette, hogy folytatja a gázai övezeti hadműveletét, jóllehet az övezetből kivezető csempészalagutak megsemmisítése a végéhez ér.

2014.08.04 18:46MTI
Az IDF felvétele a megtisztított alagutak egyikéből (Fotó: Facebook/Israel Defense Force)

Az izraeli miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Benjámin Netanjahu kormányfő országa déli katonai parancsnokságán Móse Jaalon védelmi miniszter és Beni Ganc vezérkari főnök jelenlétében kijelentette: a hadjárat csak akkor ér véget, ha helyreáll a nyugalom és a biztonság Izrael polgárai számára egy hosszabb időszakra.

„Nagyon súlyos csapást mérünk a Hamászra és a többi terrorszervezetre" - közölte a kormányfő, hangsúlyozva: nem áll szándékukban a Gázai övezet lakóit támadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.