Tiltott zóna

Kijev nem engedélyezte az orosz miniszterelnök-helyettes gépének átrepülését

Ukrajna nem engedélyezte csütörtökön, hogy a Dnyeszter menti Köztársaságba látogató Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes repülőgépe átrepüljön az ukrán légtéren.

2014.05.09 05:32MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/whatsee

Az esetről Rogozin maga számolt be Twitter-üzenetben. Az orosz politikus bejegyzésében felpanaszolta, hogy a kijevi tiltás miatt útja négy és fél órán át tart, mivel - kerülő úton - Bulgárián és Románián át kell megközelíteniük a moldovai fővárost, Chisinaut. "Még jó, hogy Ukrajna nem Oroszország, különben 20 órába is beletelne körberepülni" - ironizált Rogozin, aki az elmúlt hónapokban többször kemény hangon bírálta a kijevi kormány magatartását.

A moldovai külügyminisztérium közben magyarázatot követelt Oroszország chisinaui nagykövetétől Dmitrij Rogozinnak az ország oroszbarát szakadár régiójában teendő látogatására, amelyről Chisinaut hivatalosan nem tájékoztatták. Rogozin - aki Vlagyimir Putyin orosz elnök Dnyeszter menti különmegbízottja - a Szabadság Rádió közlése szerint a május 9-i győzelem napi ünnepségekre és katonai díszszemlére utazott a Dnyeszter menti Köztársaság székhelyére, Tiraszpolba.

A Moszkva által támogatott Dnyeszter menti Köztársaság 1990-ben kiáltotta ki függetlenségét Moldovától. 1992-ben a felek rövid háborút vívtak egymással, amely orosz csapatok bevonulásával ért véget. Az egyoldalúan kikiáltott köztársaság függetlenségét egyetlen állam sem ismeri el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.