Oroszország nem újítja meg az engedélyét

Voice of America - do szvidanyija!

Jeffrey Shell, a BBG igazgatója azt mondta, hogy "Moszkva a téves utat választotta, amikor a szólásszabadság korlátozása mellett döntött".

2014.04.09 16:57MTI

Az orosz hatóságok nem újítják meg az Amerika hangja nevű amerikai rádióadó középhullámú frekvencia használati engedélyét - közölte szerdán az adóállomás.

Az Oroszország Ma állami ügynökség igazgatója, Dmitrij Kiszeljov az amerikai rádió kérvényére azt válaszolta, hogy "nem szándékoznak folytatni az együttműködést".

Kiszeljov a RIA Novosztyi hírügynökség helyébe lépett új médiaholding vezetője, és azon orosz illetékesek egyike, akiket a Nyugat szankciókkal büntetett meg a Krím félsziget elfoglalása után.

A döntést kommentálva Jeffrey Shell, az amerikai kormányzat külföldi civil rádiós és televíziós adásaiért felelős szövetségi ügynökség (BBG) igazgatója azt mondta, hogy "Moszkva a téves utat választotta, amikor a szólásszabadság korlátozása mellett döntött". Emlékeztetett arra, hogy "az orosz média, közte a Kiszeljov felügyelete alatt álló Russia Today televíziós csatorna szabadon terjesztheti műsorát az Egyesült Államokban és az egész világon". "Az orosz állampolgároknak joguk van az információkhoz való ugyanilyen szabad hozzáféréshez" - tette hozzá.

Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus szerint az Amerika Hangjával kötött szerződés meghosszabbításának megtagadása "politikai döntés, amely beleillik (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) Oroszországának általános tendenciájába, amely a totális cenzúra és a propaganda fokozása".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.