Jövő héten négy fiú küzd a fődíjért

Képek - Nem maradt nő a Voice döntőjére

Izgalmas egyéni csata és még izgalmasabb duettek után állt össze az a négy fős mezőny, amelynek tagjai egy hét múlva az ország hangja címért küzdhetnek. A döntőbe egyik lány sem került be.

Voice - 5. élő adás képgaléria

2013.01.19 10:39ma.hu

A végéhez közeledik a Voice első szériája, az elődöntőre már csak nyolcan maradtak, így a harc egyre kiélezettebb volt, és már a Mesterek sem lehettek biztosak semmiben. A fejenként megmaradt két-két versenyző közül ugyanis már nemcsak ők döntötték el, ki juthat tovább, sőt, a nézői szavazatok akár felül is bírálhatták a mesteri döntést - ahogyan az meg is történt a legvégén. A szavazás menete nemcsak ennyiből volt rendhagyó: a mesterek a két versenyző közül 60%-ot adhattak a jobbnak ítéltnek és 40%-ot a másiknak, míg a nézői szavazatokat is megoszlásuk aránya szerint vették figyelembe. Ebből a két arányból született meg végül az eredmény.

A versenyzők ez alkalomból két-két alkalommal léptek színpadra, egyszer egy egyéni számmal, egyszer pedig a csapattársukkal "harcolva" egy duettben. Az estét Somló Tamás versenyzői nyitották, közülük is elsőként Weisz Viktor énekelt, a 80-as évek nagy slágerét, a Megtalállak még című FLM-számot kedvesének ajánlotta, akinek elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a verseny során.

Mező Misit meglepte ezzel a számmal, mert korábban azt hitte róla, hogy nosztalgikus alkat, most azonban tréfásan azt mondta: "ha nem vigyázol, tinisztár leszel!" Caramel kicsit unatkozott a dal közben és Misivel ellentétben bevallotta, hogy jobban szereti, ha "fajsúlyos" dalokat énekel. Somló szerint az egész produkció olyan volt, mint amikor valaki megkapja a bizonyítványát, és ötöst adott énekből.

Husnullina Regina is szerelmes dallal próbálta maga mellé állítani Mesterét és a közönséget, ő Kylie Minogue slágerét, a Love at First Sight című számot adta elő. Caramel nála is a "fajsúlyt" hiányolta, bár bevallotta, hogy a szokottnál is pozitívabb érzéseket keltett benne, sőt, jobban tetszett neki az eredeti verziónál is. Misi vitába szállt Caramellel a bírálat egyik részét illetően, szerinte jól állnak Reginának a könnyedebb dalok is, ráadásul felülbírálta korábbi kijelentését, miszerint azt szereti, ha Regina a zongorából merít erőt - már nem hiányzott mellőle a hangszer.

Malek Andi végre megértette, miért ragaszkodott hozzá eddig ennyire Somló, aki annyival egészítette ki mestertársai szavait, hogy Regina az a nő, aki mindig képes megújulni és frisseséget hozni. A döntésben aztán neki adta a 60%-ot, Viktornak pedig a 40-et, hozzátéve: "de ezt ő behozza".

Schwartz Dávid (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Malek Andi két "Dávidja" közül elsőként Nádor Dávid mutatkozott be, akinek végső győzelmében kifejezetten bízik a Mestere. A fiú az LGT nagy slágerét, az Álomarcú lányt énekelte, az értékelést nem is kezdhette volna más, mint Somló Tamás. Ő elfogultságot jelentett, de "érzékenység és vérzékenység" is vegyült az érzéseibe, és úgy érezte, ismerősökké váltak a dal által, nagyon tetszett neki. Misi is elégedett volt a produkcióval, igaz, ő szóvá tette a Dávid hangjában érezhető remegést, de aztán ezt Andival közösen inkább a latinos egzotikumra fogták, ami a roma énekesekhez hasonlóan máshová helyezi a hangsúlyokat.

Schwartz Dávid korábban számos vitát váltott már ki a közönség körében, a vele kapcsolatos vélemények erősen szélsőségesek: vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem, középúttal ritkán találkozhatunk. Ebben minden bizonnyal része van önnön magának is, hisz eddigi számaiban rendszeresen ugrándozott akár egy-egy soron belül is a nagyon mély és túl magas hangok között, ezúttal viszont saját magához képest kifejezetten konzervatív stílusban adta elő a Ghost című film híres betétdalát, az Unchained Melodyt, amikor pedig elkalandozott a magasabb tartományokba, annak pontosan helye volt ott és akkor.

Caramel csak dicsérni tudta az előadást, több okból is: nemcsak azért, mert "olyan tiszta és emberi volt, mint az a fehér zakó rajtad", hanem mert a fiúnak tönkrement a fülhallgatója, így csak érzés után tudott énekelni, nem hallhatta, hogy az tiszta vagy hamis-e. Misi "odáig volt" tőle és szuperlatívuszokban beszélt róla, megfogalmazva, hogy egyetlen út áll Dávid előtt, a zene ösvénye, ami kemény lesz, de érdemes végigküzdeni.

"Így kell balladát énekelni, így kell lassút énekelni" - mondta Andi, akinek a döntés rendkívül nehéz volt, mert mint fogalmazott, szakmai alapon nem lehet különbséget tenni közöttük. Végül azért kapott 60 százalékot Nádor Dávid, mert vele jobban el tudja képzelni, hogy a döntőben is diadalmaskodik.

Caramel első versenyzője, Berkes Olivér egy Amy Winehouse-dalt hozott el ezen az estén, a szokott laza "Olivéres stílusra" átültetve. A Valerie azonban Misi szerint indokolatlanul túl volt cifrázva és a jacksonos hajlítások sem hiányoztak volna belőle, Caramel azzal védte meg, hogy csak az cifrázza a dalokat, aki tudja.

Veres Mónika (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Gájer Bálint másodszor is ki tudott lépni a jól bevált komfortzónájából és ez egyáltalán nem vált kárára, a One Republic Apologize című száma után Mező Misi a székéből felállva fejezte ki tiszteletét és elmondta, hogy az énekes bebizonyította, hogy bár a swing az ő valódi világa és abból nem is nagyon kell kiszakadnia, mégis bármilyen műfajban megállja a helyét. Megerősítette Somló múlt heti véleményét, miszerint Bálintnak jogosítványa van a győzelemre. Caramel büszke a versenyzőjére és abszolút sikertörténetnek nevezi a bejárt utat. "Úgy érzem, megtaláltalak ebben a sok lehetőségben, az igazi Gájer Bálintot, és valóban bármit elénekelsz, ez hihetetlen!" - fogalmazott.

A második produkció után viszont Caramelnek is döntenie kellett, és ő Bálintnak adta a szavazata 60 százalékát Olivér 40-ével szemben, bár hozzátette, hogy szíve szerint az arányokat 51:49-ben határozná meg.

Az egyéni produkciók sorát Mező Misi két versenyzője zárta, először Veres Mónika mutatkozott be, nem nehezebb számmal, mint Whitney Houston The Greatest Love Of All című slágerével. A mesterek meghatottan hallgatták végig a dalt, Andi úgy érezte, Mónika jó úton jár ahhoz, hogy leginkább saját magát képes legyen megszeretni, Misi pedig ismét állva tisztelgett az énekesnő előtt. "Hihetetlen, milyen tudás van benned!" - mondta, majd hozzátette, hogy egy énekesnek mindig azzal a céllal kell felmennie a színpadra, hogy egy kicsit meghaljon, és ez most Mónikának sikerült is - de nagy szerencsére a közönség "újraélesztette".

Pál Dénes szintén "meghalt" a színpadon, legalábbis Zorán Kell ott fenn egy országa hallatán könnyen lehetett ez az érzése a nézőknek. Caramel a produkciót dicsérte, de Dávidot még mindig kevesellte, fáradtnak tartotta az előadásmódot. "Még mindig várok valami többet, valami meglepőt" - mondta. Misi harmadszor is felállt, majd elmondta, hogy a versennyel szemben sokkal fontosabbnak tartja a két versenyzőjét. "Olyan nyugalmat árasztasz a hangoddal, a lényeddel, amit szerintem senki nem tud itt ebben a mezőnyben, ezt bátran mondhatom!" - jelentette ki.

Ennek ellenére amikor dönteni kellett, Misi Mónikának adta a 60 százalékot, de hangsúlyozta, hogy ezek csak számok, amiket a közönség megváltoztathat.

Berkes Olivér (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


A Mesterek döntését és a szóló produkciókat a duettek követték. A két Dávid George Michael és Mary J. Blige közös slágerét, az Ast adták elő, őket Regina és Viktor kettőse követte Dobrády Ákos és Emilia duettjével, a Szerelemre hangolva című számmal. A produkciók után egyébként a nézői szavazatok állását is megismerhették a nézők, de csak fantomképekkel, így nem tudni, hogy a két Dávid közül ki szerezte meg a nézői 65%-ának szavazatát, míg a második páros egyik tagja erősen elhúzott, 74:26 arányban vezetett a nézők közt.

A sort Bálint és Olivér folytatta a Please Don't Stop the Music című Rihanna-számmal, végül Veres Mónika és Pál Dénes idézett fel egy második Patrick Swayze-filmet a Time of my life című számmal, ami a Dirty Dancingben vált híressé. A nézői szavazatok Caramel versenyzőinek esetében nem mutattak túl nagy eltérést, így izgalmas végeredményt vetített előre az 57:43 százalékos megoszlás, a legnagyobb különbség viszont ezen az estén egyértelműen Dénes és Mónika között alakult ki, akik között a szavazatok 90:10 arányban oszlottak meg - de nem lehetett tudni, kinek a javára!

Az eredményhirdetés előtt még egy extra produkció gondoskodott a nézők szórakozásáról és persze a feszültség fokozásáról, Hernádi Judit először lépett fel tévés show-ban a lányával, Tarján Zsófiával. Végül elérkezett ennek az estének a legnehezebb része is, a mesterek csapataira ezúttal is külön-külön, egymás után zárták le a szavazást.

Az összesített mesteri és nézői szavazatok alapján a következő állások alakultak ki: Nádor Dávid - Schwartz Dávid 52:48, Husnullina Regina - Weisz Viktor 45:55, Berkes Olivér - Gájer Bálint 40:60, Pál Dénes - Veres Mónika 64:36. Ez két esetben is ellentétesen zárult a Mesterek döntéséhez képest, összességében pedig azt jelenti, hogy a Voice fődíjáért Nádor Dávid, Weisz Viktor, Gájer Bálint és Pál Dénes szállhat harcba a jövő héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.